Community over competition

Gepubliceerd op 9 juli 2022 om 15:58

"Community over competition. Die voel ik.
Helemaal tot in mijn core, zo naar beneden. Tot aan eh, waar het niet meer gaan kan zeg maar. Het is iets in de ander zien en dat eren, het bundelen van krachten en het samen doen wat het voor mij maakt. Zet me neer in de kring van vreugde waar ik na een paar poffen uren in andermans ogen zweef, we elkaar vertellen hoe fantastisch de mens en aarde is terwijl we knuffelen, gevoelens van dankbaarheid omarmen.

In elkaar geweven stukken stof die langs elkaar glijden, Kumbaya galmend in de achterste stukken van mijn hoofd terwijl je vingers langzaam 

Nee maar, serieus. 
Het herkennen van iemands knappe kop, het ophypen van zijn talenten, haar zelfverzekerd de deur uit horen fluiten en het zien slagen van iedereen bij elkaar: het in kracht zetten van mens en merk maakt echt gelukkig. Ik zweer erbij, gunnings brengt goede shit. 

En het is gek hoe wij mensen de lessen van het leven zo nu en dan ongeremd richting ons hoofd geslingerd krijgen. Als vrouw die juicht zodra iemand evolved krijg ik steeds weer een spiegel voorgehouden met mensen die het net wat anders zien.
Competitiezoekers, misgunners, kans kapers en zwarte aura's, noem ik ze. 

Mensen die angstig worden zodra iemand succes boekt, straalt en wint.
Mensen die door het zien van andermans succes eigen troepen bij elkaar roepen, extra paarden voor hun karretjes spannen, want stel je voor. Van die gemene, die als een gek hun stempelbedden en crayons vatten zodat ze de stempel kunnen drukken op dat wat volgens hen van hun is, lijnen leggen die de grens trekken tot waar de ander neuzen mag.
Mensen die wakker liggen van alle kansen en ruimte die de Rising Star in zal nemen, zichzelf visualiserende in de schaduw van haar licht, tissues in de hand de traan der faal weg deppende. 

Met mijn mond vol en een paar keer slikken krijgt de spiegel die laat zien hoe vies het is wat ze uitspoken, een plek. Waar ik me eerder klein maakte voor lessen als deze, blijf ik nu groot.
Waar ik eerder weg liep van hen die wensen voor grinden en falen,
sta ik nu naast ze te cheeren voor grinden en slagen;


deh ge gvd maar ieder levensdoel mag behalen. " 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.